مسعود بختیاری ؛ حسین فخری

ساخت وبلاگ

بدون شک در تمامی امور این کیفیت است که از کمیت سزاوارتر به تقدم می باشد. در زندگی حاصل و ثمره عمر از رقم سال های عمر بسیار ارزشمندتر است؛ مثلاً یکی مثل شیخ اشراق تنها 36 سال عمر کرد یا عین القضات همدانی بسیار کمتر از این و بوعلی نیز بند اجل او را در سن54 سالگی گرفتار ساخت. ولی با این عمر کم این کیفیت زیستن این بزرگان بود که نام آنان را این چنین باشکوه تا انتهای تاریخ زندگانی بشر همواره باقی نگه خواهد داشت.

در موارد دیگر نیز شالوده کمیت بر همین منوال بنای پرهیبت کیفیت را بر دوش خود ثابت نگه می دارد. در ورزش، موسیقی، مطالعه وحتی در محبت و عاطفه و در همه امور.

در موسیقی مثال از مسعود بختیاری می آورم که با سلیقه ی من بهترین نغمه های عاشقانه را با اشعاری که عفت کلام برخلاف کارهای عده ای در آنان به خوبی لحاظ شده و یک عشق پاک روستائی ساده و بی آلایش را همراه با بیان رسوم عشایر قوم لر در این ترانه ها گنجانده است.مسعود بختیاری از لحاظ جنس صدا و منطقه جغرافیائی شباهت هائی با حسین فخری ذاکر توانمند اهل بیت دارد. مسقط الرأس هر دو استان گهرخیز خوزستان است و صدای هر دو نیز دارای بغضی خاص و پر از فراز و فرود و تحریرها و لرزش هائی است که به صدا حالتی عاشقانه و عاطفی می بخشند.

«مو که از پاکی دلم چی آسمونه» یکی از زیباترین نواهای عاشقانه ای است که تا حال اجرا گردیده است. و فارغ از هرگونه غلو و اغراقی گوش دادن مکرر آن هرگز رخوت تکرار را به وجود انسان عاشق منتقل نمی کنه.

قبل از انقلاب 57 و در زمان طاغوت ملودی این کار در قطعه «دختر لچک ریالی» توسط بهمن علاءالدین (مسعود بختیاری) اجرا شد که بعد ها و در دهه ی 60 با شعری سنگین تر و کیفیت ضبط مناسب تری توسط استاد بختیاری برای بار دوم بازخوانی شد. قطعه ای که نوسان عشقی پاک از ابتدا تا پایان هم در موسیقی و هم در صدا و هم در ملودی آن جریانی سیال و مواج دارد.

از لحاظ سلیقه شخصی، کل آهنگ های موجود اعم از سنتی و پاپ و... در مجموع نتونستند چنین زیبائی و عشقی را در خود داشته باشند.

مقصود از بیان مطالب مذکور تأکید بر این نکته است که «عرض امور بر طولشان ارجح می باشد» که در نواهای نینوائی حسین فخری نیز حکم بر همین گونه است. آقای فخری می تونه روی چند نوحه با تمام وجود کار کنه، از لحاظ ملودی، انتخاب شعر، تحریر و کش و قوس دادن های بی نظیربه صدا و... . حتی ایشان باید روی خود صداشون نیز کار کنند چون صداشون شفافیت و گیرائی گذشته را نداره که باید با تمرین و پرهیز به بازسازی صداشون بپردازند.برای یک خواننده داشتن دندان های سالم یک سرمایه است که بر کیفیت صداشون تأثیر بسیار محسوسی می گذارد. قسمتی از نقص های اخیر صدای آقای فخری نیز متأثر از دندان ها و حنجره ایشان می باشد که بر اثر عوامل شیمیائی دفاع مقدس آسیب جدی دیده اند.

در تعدادی از مداحی های اخیر ایشان نقص هایی دیده شده هم از لحاظ انتخاب شعر، هم از نظر ملودی های تکراری و یکنواخت و هم از نظر صحیح خوانی کلمات و حتی از لحاظ مفهوم. مثلاً در یکی از نوحه های ایشان در رثای علی ابن ابی طالب(ع) این بیت آمده:

«غرق در خون ببرید یار مرا تا بر دوست \ که خدا جامه دران منتظر دیدن اوست»

که صفت جامه دران و لفظ انتظار برای ذات بی شریک الهی کلماتی در خور نمی باشند.

دانلود گنجینه نوحه های حسین فخری...
ما را در سایت دانلود گنجینه نوحه های حسین فخری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : صلاح goleteshneh بازدید : 1702 تاريخ : چهارشنبه 1 آبان 1392 ساعت: 20:31